Yoga afbeelding

Hatha Yoga Les

beginners en intermediate

Waar

Gymzaal Oude Esdal
Hoofdstraat 56 Borger

Wanneer

Vrijdagen
Vanaf 17 mei
11:15 - 12:15

Docent

Sabine

€34,95

per maand

€12,50

per losse les

Welkom bij onze yoga lessen in Borger!

Ben je op zoek naar een manier om meer in verbinding te komen met jezelf en een balans te vinden tussen lichaam en geest? Dan is yoga iets voor jou! Yoga les bij Muze biedt een laagdrempelige kennismaking met deze eeuwenoude praktijk, toegankelijk voor alle niveaus. 

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met yoga, iedereen is welkom om deel te nemen aan deze inspirerende sessies. Onze instructrice zal je begeleiden door verschillende houdingen en ademhalingstechnieken, zodat je de voordelen van yoga kunt ervaren, ongeacht je ervaringsniveau.

Wat is hatha yoga?

Hatha yoga is een oude praktijk die zich richt op het verenigen van de geest en het lichaam door middel van fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie. Het woord “hatha” komt van de Sanskrietwoorden “ha” wat staat voor zon en “tha” wat staat voor maan, wat verwijst naar het evenwicht tussen tegenstellingen. 

In hatha yoga worden verschillende asana’s (houdingen) gebruikt om flexibiliteit, kracht en balans te ontwikkelen, terwijl pranayama (ademhalingsoefeningen) worden toegepast om de energiestroom te reguleren. Het beoefenen van hatha yoga helpt niet alleen bij het verbeteren van de fysieke gezondheid, maar ook bij het bevorderen van mentale rust en spiritueel welzijn.

Ontspannen en Inclusieve
Yogalessen in Borger

Voel je Thuis en kom tot rust!

De les wordt op een ontspannen en inclusieve manier gegeven, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en kan genieten van de positieve effecten van yoga.

Neem gerust je eigen yogamatje mee, maar maak je geen zorgen als je er geen hebt – we bieden ook de mogelijkheid om een matje te lenen

Muze yoga

€34,95

/Per maand 

Keuze uit: 

Hatha Yoga

Dag:

Vrijdag 11:15 – 12:15

Muze yoga
rittenkaart

€125

/Per kaart

Keuze uit: 

Hatha Yoga

Dag:

Vrijdag 11:15 – 12:15

De voordelen van Hatha Yoga
op een rij

Nu je weet wat Hatha Yoga precies is, wil je vast ook graag weten wat de voordelen hiervan zijn! We leggen kort een aantal belangrijke voordelen uit. (er zijn er natuurlijk nog veel meer!)

Ontwikkel flexibiliteit en kracht

Hatha yoga houdingen, of asana’s, strekken en versterken verschillende spieren in het lichaam. Herhaalde beoefening verbetert de flexibiliteit door de spieren, pezen en gewrichten te rekken en te versterken. Het versterken van de spieren zorgt voor een betere lichaamshouding en ondersteunt de gewrichten, waardoor het risico op blessures wordt verminderd.

Betere focus, concentratie en geheugen

Hatha yoga vereist een zekere mate van concentratie om de juiste uitlijning in elke houding te behouden en de ademhaling te synchroniseren. Door regelmatig te oefenen, kunnen deelnemers hun aandachts- en concentratieniveaus verbeteren, wat zich uitstrekt naar andere aspecten van het dagelijks leven.

Meer energie

Door bewuste ademhalingstechnieken (pranayama) en de combinatie van beweging en meditatie in hatha yoga, kunnen deelnemers spanning en stress verminderen. Diep ademhalen verhoogt de zuurstoftoevoer naar het bloed en stimuleert het parasympathische zenuwstelsel, wat een gevoel van kalmte en ontspanning bevordert. Regelmatige beoefening kan vermoeidheid verminderen en de algehele energieniveaus verhogen.

Doe mee en ontdek de rust en harmonie die yoga kan brengen in je leven.

Schrijf je vandaag nog in voor lessen en begin je reis naar een gezonder en gebalanceerder leven!